dilluns, 29 de gener del 2007

POBRES

La pobresa , la misèria augmenten , en una progressió geomètrica, les desgràcies dels humans. Però la fredor dels fets no impedeix que alguna fibra - o un manoll d'elles - se'ns posen a tremolar en saber coses com la mort, hui, de tres xiquets a un poble de Terol. La seua família, mare i iaia i altres quatre germans vivien en una casa en condicions ben poc dignes de persones. Els pobres són pobres i només ens provoquen llàstima? Quina societat tenim que consentim - permetem amb silencis i un cert fatalisme cínic - que gent que viu a la vòra de casa haja d'estar exposada a més penalitats que el comú dels seus veïns? Sí, ja puc escoltar que els governs estan per a proporcionar casa i condicions adeqüades als qui menys recursos tenen. Passem pilotes.Una vegada més.

.....................

I els medicaments? També prohibits per als pobres. La multinacional farmacèutica Novartis vol mantindre la seua exclusivitat de la patent d'un dels seus productes utilitzat per al tractament de la leucèmia . El Tribunal Suprem de Xennai, a l'Índia, havia de prendre hui una decissió que podría qüestionar eixe monopoli . Finalment, la vista ha sigut ajornada fins el 15 de febrer. Del resultat d'eixe judici depenen , no només els centenars de milers de malalts del càncer en qüestió. El cas és, segons Metges sense Fronteres i Intermon-Oxfam , "emblemàtic": L'Índia és el país que produeix més medicaments dels que coneixem com a "genèrics". Si ,com en el cas de Novartis, es dona via lliure a noves patents de les poderoses multinacionals farmacèutiques, els pobres d'arreu el món no podran costejar-se tractaments cars i ,per tant, inaccesibles.

...................

Cada dia més, al sud del País Valencià assistim quasi amb una indolència de manual a l'empobriment de les nostres costes i tot allò que - encara!! - és susceptible de ser urbanitzat , incloent el "Tresor de Serra Grossa" , a l'entrada Nord de la ciutat d'Alacant. El paratge ha anat convertint-se en els útims anys en lloc d'especial atac per part de l'acció i l'omissió de l'ajuntament, amb la concessió de llicències per a centres comercials, apartaments, un o dos hotels en la vessant que mira a la mar...per on també la conselleria d'Infrastructures ha posat el traçat del tramvia que recorrerà la ciutat i les platges d'ací a no res. A eixe pas, més pobres en paisatge...I què?