dimecres, 21 de març del 2007

ESGLÉSIA

Una més de les jugades de la jerarquia eclesiàstica - la catòlica, clar - a les quals no ens hi acostumem , tot i que ens en fa unes quantes i darrerament , amb una freqüència més que insistent. En un "concert a quatre mans", el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps i l'arquebisbe de València, monsenyor Garcia Gasco - quin personatge, Senyor, has posat al capdavant de l'Esglèsia dels catòlics valencians!! - han aconseguit el que perseguien feia anys.

En només tres dies han iniciat el camí cap a la Facultat de Medicina Catòlica , al marge - i sobretot, en contra - de les universitats públiques del País Valencià. Zaplana va "arrancar" de quall la Facultat de la Universitat d'Alacant per, al seu voltant i atractiu, crear la Miguel Hernández a Elx, que fera de contrapes a la primera, de la qual n'era rector en aquell moment el professor Andrés Pedreño....amb qui l'anterior cap del govern valencià tingué un sonat afer i no precisament dels que podrien omplir pàgines d'estreta col.laboració, sinò de tot el contrari - inclús haguera pogut eixir a les pàgines de successos dels diaris - . Ara es tracta de competir des del poder eclesial amb les facultats de les universitats públiques.

El cas és que ara Camps - amb l'habilitat d'un ex rector ara conseller d'Universitat i Empresa , l'inefable Justo Nieto com a mà executora de la jugada "catòlico-universitària" - li ha posat en safata la Facultat al monsenyor. I Garcia Gasco ho ha celebrat d'allò més...aprofitant que ahir , dia de Sant Josep, Falles valencianes i dia gran de festa, els poders fàctics (i els acompanyants , que, en temps preelectorals, en són més ) "passaren" per missa major. I l'arquebisbe , hereu de la més rància tradició dels jerarques de pal.li i poder de la nostra santa Mare Església Catòlica, Apostòlica i Romana , va tirar mà de l'argumentari també més antic :"Tots volem metges que només pensen en curar, no mai en matar" . I , clar, dic jo que entre els fidels presents podria haver metges. No em consta que cap alçara la veu perquè el prel.lat posara en dubte la seua credibilitat professional, a pesar - o precisament per això - de ser creient i , a més, catòlic. I és que Garcia Gasco i la dreta que ens governa actuen quasi enmig d'una impunitat de la qual en som responsables indirectes tots els ciutadans, la que dicta el silenci imperant. Hauriem de fer un autèntic acte de contricció. Cívica. I els qui ho consideren, religiosa també. Sols per a posar en solfa algunes declaracions públiques que cada dia ens volen humiliar un poc més.