dimarts, 20 de març del 2007

QUATRE

A pesar de la forta medicació a què m'estaven sotmetent els metges una setmana després d'una intervenció quirúrgica prou delicada, recorde textualment una frase de la meua dona d'aquella nit:"Dorms? Ja han començat a bombardejar..." Era la matinada del 20 de març de 2003. I a l'hospital, enmig de la boira dels sedants i els dolors , vaig sentir la ràbia i la meua parella em feia partícep de les últimes notícies que donaven a la ràdio i que també podiem vore per la "tele" de l'habitació de l'hospital.

El record és viu, com la cruel guerra que començava aquella nit...i que encara continua, més viva que mai, quatre anys després. Per a que alguns vagen encara dient-nos als espanyols que , de nou, hem eixit al carrer a cridar NO a la guerra, que eixe "tema"( odie la generalització del terme per a expressar amb imprecisió evident qualsevol assumpte: pobresa lèxica, ai, que ens invaeix via sms i altres) és "ranci", passat...Però més de 600.000 morts després, d'una guerra civil infectada al màxim al sí de l'Iraq , en un moment més delicat que en qualsevol conflicte brutal com el de Bòsnia , amb unes seqüeles de - allí,sí - de progressiva "balcanització" , és impossible si no és que es té molta cara dura, dir que això és passat , com han insistit durant el cap de setmana alguns dirigents del Partit Popular. S'ha de ser indecent , èticament reprobable, per a mantenir una idea així (o, si més no, expressar una mentida sense canviar l'expressió del rostre).

Però la guerra civil interna que viuen els mateixos que ens mentiren i ens menteixen i mentiran encara més, els denuncia . Acebes ha deixat amb el cul a l'aire el diputat del grup popular Jaime Ignacio del Burgo ( el "voluntariós" entrevistador de Rafà Zouhier, el "xorisso" que li servia de contrapunt informatiu al PP en l'afer de l'11-M). El diputat s'ha llançat hui a la piscina i ha dit que Aznar es va equivocar i va cometre l'error de fer-se la fotografia de les Azores amb Blair i Bush. Temps li ha faltat i ira li n'ha sobrat a l'inclit Angel Acebes per eixir a desacreditar el diputat navarrés Del Burgo...El secretari general dels PP(-opulars) ha dit que aquell no pertany al seu partit, sinò a la UPN(Unitat del Poble Navarrés, ja ho saben) . Com si els que l'escolten no sabérem que UPN i PP la mateixa cosa són. Però, clar, una veu disonant...no deu fer ombra al Sant José María Aznar...que la majoria dels espanyols trobem a faltar...fòra de les tribunes, de qualsevol tribuna on es permeta insultar la nostra inteligència.

Tristes guerres. Tristos aniversaris. Però...a pesar de tot, alguna cosa es mou(...o això deia Galileu).

Ah!: NO A LA GUERRA (i els de l'Afganistan, també, que tornen a casa).