dimecres, 7 de març del 2007

OU

En la meua quasi omnipresent ingenuitat, estic pegant voltes a la possibilitat que els dirigents del PP no acaben de ser conscients que alimenten i engreixen, cada dia més, amb més passió (a impulsos no racionals, sang i fetge...i totes les vísceres en dansa...) i més virulència, un ens que em provoca calfreds si pense que puga créixer. I té tota la traça que serà així que l'ou que els (ir)responsables del PP estan covant amb tanta insistència se'ls en va de les mans en qüestió d'hores. Un ou de serp que , sense ser tremendista - espere no ser-ho - , pot augmentar l'odi fins a graus insostenibles. La irascibilitat que trobe en converses , la crispació (ai!, quin terme més socorregut i quin recurs més baix per a obtindre rendibilitat política "de todo a 100") ambiental la comprove en vóre i escoltar com es confon la llibertat de pensament i de paraula amb l'improperi, l'insult, l'agressió verbal. Quan s'ha vist sinò ara, que a un cap de govern se li diga "fill de puta", anticrist, assassí, traïdor...com ho escoltem ara i amb un evident exhibicionisme davant qualsevol càmera de televisió o micròfon? Quan i des d'on s'ha alimentat la revenja (no sé de què, ni de qui) fins al grau que un home , en plena alienació del discurs que no passa pel cervell , sinò pels genitals, puga cridar, sense parar-se a mirar ni respectar les institucions i les persones , allò de "tenemos un gobierno de putas y maricones"...?

Què és el que han fet els agents de l"agit-prop" del principal partit de l'oposició, respectable fins que, com qualsevol altre, deixa de ser-ho davant els seus seguidors i votants, en una estratègia calculada, però no ben medida? O sí que l'han ajustada, però no l'han acabat de lligar ? No ho tinc clar. Per què ara els preocupa als líders del PP, al senyor Rajoy,sobretot (als Acebes, Zaplana i ara , sorprenentment per a mi, Javier Arenas, els importa tirant a gens) , que dissabte, en la novena manifestació que celebren com un aquelarre contra el govern de ZP , isquen massa banderes anticonstitucionals , o puga haver crits contra les institucions , contra el president, contra el govern ? O tot això és façana i l'interés rau en què tot vaja segons la sempre fàcil consigna de "com pitjor...millor"? O estarà l'ex president Aznar per a posar fre a eixa perversió de la llibertat d'opinió i manifestació? No ho crec: el" senyor de las Azores" estarà - supose, igual també m'enganye - per atiar el foc. D'això, els meus pares en deien "amotinador".
Senyors, lamente dir-ho, però crec que la serp...creix. Haurem d'estar atents. A tot . I a tots. La indolència i el passotisme tampoc no ens faran ni un gra de benefici. A ningú. Tampoc als qui ara tenen com a màxima el NO sistemàtic i l'insult , la desqualificació i l'agressivitat contra la democràcia i els seus majoritàriament acceptats com a representants.

I a això en diu Rajoy "rebel.lió cívica" ...Esquerp, grosser, seria el qualificatiu per a tal . I instigar a mentides té preu. Potser una segona ocasió de càstig a mans de milions de vots, facen al PP mirar-se de nou a un gran mirall.