dijous, 12 d’abril del 2007

EUROPEUS

Hui pot ser un d'eixos dies en què molts escèptics o poc creients en la seua validesa , poden reconciliar-se amb les institucions de la Unió Europea. La comissió de peticions del Parlament Europeu ha aprovat esta mateixa vesprada les recomanacions de l'informe autènticament crític i molt dur amb l'urbanisme espanyol - especialment el que es practica al País Valencià - que van instruir els eurodiputats que , per segona vegada, i amb moltes dificultats, van visitar les nostres terres entre els últims dies de febrer i els primers de març passats . L'informe , que ha eixit endavant amb el vot en contra del PP, reclama a les autoritats espanyoles, en particular el Govern valencià que presideix el popular Francesc Camps, "que reconeguen els drets legítims dels particulars a la propietat legalment adquirida i establisquen, per llei, criteris definitis amb més precisió per evitar i prohibir els abusos del dret de propietat mitjançant decissions de les autoritats regionals i locals".

Per a més contundència, l'informe que des de fa poques hores atrona els caps de molts regidors i membres del Consell de Camps - que opta a la seua reelecció d'ací a dos mesos escassos - , qüestiona els "mètodes de designació i els poders sovint excessius" dels urbanitzadors i promotors immobiliaris . De fet, els redactors parlen que al nostre país , l'urbanisme és semblant a "l'expoli d'una cultura".

Els qui ara manen i els qui aspiren a fer-ho, als ajuntaments o al govern autònom valencià, faran bé en prendre bona nota del que diu l'informe , ja patrimoni dels europeus i impossible d'el.ludir d'ara endavant : Consell i ajuntaments han de consultar els ciutadans i deixar-los que puguen participar si així ho desitgen fer , en els projectes urbanístics perquè s'abaste un desenvolupament urbà acceptable i sostenible, en benefici de tota la comunitat "i no només de promotors, agents immobiliaris i altres grups d'interessos".

I el conseller "meló d'Alger"(així es va autonomenar) Esteban G. Pons , després de tractar amb evident displicència els autors de l'informe durant la seua "gira" pels nostres pobles - no tots ni amb suficient atenció, tot s'ha de dir - , hui ha anat a Brusel.les a presentar una exposició i a evitar que vinguen diners dels fons europeus per al trasvassament Xúquer-Vinalopó (120 milions d'euros) , en una més que evident intenció - en això quedarà - de "contraprogramar" el pal que el Parlament Europeu ha pegat al govern del qual forma part...I a molts ajuntaments, regentats pel PP i també molts pel PSOE.

Hui m'agrada un poc més ser europeu. A mi ...també, senyor Pons, i no hi veig cap maniobra contra el turisme del meu país. Tot el contrari.