dimecres, 25 d’abril del 2007

TELEMADRID

La Unió de Periodistes Valencians, organització professional de la qual en soc soci des de la seua fundació, atorga enguany un dels seus Premis a la Llibertat d'Expressió als treballadors d'informatius de Tele Madrid, emmanillats , ofegats i maltractats per la feroç censura que el poder polític del qual depenen econòmicament - I, SOBRETOT, POLÍTICAMENT ! - , és a dir, el PP més radical, el de la presidenta de la Comunitat autònoma de Madrid, Esperanza Aguirre. Censura i Premi que fa uns anys , el 2002, patiren i reberen, així, per eixe ordre, els seus col.legues de la Televisió Valenciana, Canal 9 - i per assimilació, els de Ràdio 9 -. Els companys de TeleMadrid (ja saben, ESPE(JO)-DE LO QUE SOMOS) rebran eixe guardó divendres que vé, 3 de maig.

Però eixe dia està encara per vindre, i serà una jornada més en què estos periodistes reivindicaran , també una vegada més, la llibertat d'informar, de poder contar el que passa i no allò que els polítics de torn volen que passe i com ells diuen que ha de passar i ser contat als espectadors . Hui he sabut que el Parlament Europeu ha "convidat" el director de TeleMadrid ,Manuel Soriano , a declarar davant la Comissió de Peticions de la Cambra comunitària a la qual han arribat les queixes dels treballadors de la coneguda com "Tele-Espe". El president de la Comissió, Marci Libicki cita l'executiu perquè explique la postura de la direcció sobre les denúncies dels informadors. En la carta l'eurodiputat li explica a Soriano que els periodistes acusen la seua empresa de "tergiversació, censura, tendenciositat, omissió i especulació en el tractament de la informació que s'ofereix als ciutadans madrilenys".

Es una bona notícia, sense dubte . Tot i que no es tracta de tirar coets pels resultats efectius que s'hagen d'esperar d'esta "consulta" a la part dirigent de la "Tele de Madrid", és un bon punt de partida. Ja sap qualsevol que en matèria de llibertat d'expressió sempre hi ha que començar i tornar a començar, com en la cançó d'en Raimon: "Quan creus que ja s'acaba....torna a començar". Ara , el que haurem d'esperar és que Soriano accedisca a la invitació. I no estaria gens mal que , guanyen o perden els senyors del PP al País Valencià , reberen també una invitació semblant el director i els caps d'Informatius de Canal 9 i Ràdio 9, de la RTVV , vaja, i puguen retre comptes, que tenen pendents des de l'any 1995 quan Zaplana va imposar l'estat d'excepció a les redaccions de les dos societats públiques. I així, si canvia el titular del govern, sàpiga a què atendre's...que ningú està lliure del pecat de posar mordaces a les veus lliures en este ofici d'informar.

Els col.legues madrilenys, amb totes les prevencions del cas, poden estar satisfets, pel guardó i per l'actitut del Parlament Europeu. Salut, companys!.