dijous, 24 de maig del 2007

COSTUMS

Em rebel.le sovint contra la rutina amb la qual ens acostumem, acceptem, sense escandalitzar-nos , gens ni miqueta , a assimilar, pair, notícies que, per repetides en el temps, semblen "normals" quan són brutals, de entrada; i d'eixida ens haurien de fer parar i tornar a reflexionar la insensibilitat , la buidor i la frivolitat que està instal.lada entre nosaltres....i que l'hem feta tots, cadascú en la seua mida i taxa de responsabilitat. Em rebel.le, dic...i em sent cada dia més impotent.

Hui m'he desdejunat amb la mort d'un bebé de 21 mesos al poble de La Nucia, a la Marina Alta. És una menudeta que ha perdut la vida de manera violenta , suposadament, a mans del company de sa mare. La Justícia haurà de dir la seua i el sospitós ha sigut detingut i se l'acusa de maltractaments i, sempre amb totes les prevencions, d'homicidi. L'agressor és un home jove, només 34 anys, i arrossega ja un historial delictiu prou notable. El pare biològic , per la seua part, també va ser condemnat a l'allunyament de la seua dona i la xiqueta.

Elements i condicionants que es repeteixen com una gota que sempre vessa el got. Però cal esperar a que el contingut sempre siga més gran, mes voluminós , perquè fem una ullada al nostre entorn?

Un drama, en fi, darrere del qual, com en centenars de casos, hi ha una manca d'afecte, d'estima, d'atenció...que , en un bucle sense fi, es succeix a si mateix.