dissabte, 19 de maig del 2007

RAJOLES

Decididament , el que coneixem com "esquerra" política del País Valencià, s'ha llançat a fons contra la corrupció "de la rajola" que ens ataca i ens destrossa - i el que patirem encara, ai!- i, com esperàvem, l'han convertida en "estrella" de la campanya electoral una setmana després de començar. Molts dels candidats dels grups minoritaris i , en bona mida també els socialistes, ataquen no només el PP , sinò també alguns candidats del PSPV a diverses comarques . Però és evident que, numèricament, guanyen els populars per golejada. Ja era hora...si és que podem encara arribar a temps per evitar barbaritats com les que hui hem sabut que haurem de témer , segons un informe encarregat per CCOO i que publica el diari El País. La sostenibilitat és insostenible. I no és un joc de paraules. Es un risc que té ulls, cara, mans i...culpables. Per acció. I també per silenci administratiu...o complicitats.

I parlant de possibles responsables d'accions que van contra la salut democràtica del País i de la resta d'Espanya: acabe de vóre, amb un rostre més dur que qualsevol de les rajoles que ens han dut a esta situació, una intervenció de l'ínclit Carlos Fabra. El president de la Diputació de Castelló , a qui els jutges i fiscals - i ja en van uns quants sense resultats efectius! - investiguen per suposats delictes contra la Hisenda pública, va vore multiplicats els seus ingressos d'una manera inusual (casual?) entre els anys 1999 i 2004....I, mare!, resulta que en tots eixos exercicis fiscals( amb ingressos -no declarats- multimilionaris) la declaració de l'IRPF li resultà negativa i amb DRET A DEVOLUCIÓ. No em diràn vostés si no és per justificar que els que paguem els nostres impostos (amb millor o pitjor gana ,però això no compta) tingam el nostre DRET A LA REVOLUCIÖ fiscal o, si més no, una certa insubmissió en eixa matèria. Doncs miren, jo crec que no. A pesar de tot. Que pagar impostos i que tingam l'àmbit de "lo públic" ben atés és la nostra reivindicació, la que hem d'exigir - EXIGIR! - cada dia. A qualsevol polític. Per tant, haurem d'anar en compte , ben alerta a qui atorguem el dret de governar-nos....i de fer-los ben evident que no és el DRET d'ells el que prima...sinó el NOSTRE, el de la immensa majoria de ciutadans.

Així que...les rajoles de l' Estat del Benestar (o , en paraules del professor Joaquim Azagra, l'edifici fiscal), per qui les treballe. I eixos som tots nosaltres, no els que les posen ací i allà, sense cap control. Que vagen en compte ells, també, guanye qui guanye...Però ,ara per ara, no hi ha equidistància entre l'esquerra i la dreta , el PP (que ells reclamen com el "centro liberal") .La dreta ha fet camí...massa camí , cap a la destrucció del nostre territori amb la complicitat de promotors i constructors - llevat els honrats, que, n'hi han. I farem bé si no som còmplices d'eixa malaltia ja endèmica al nostre país.

Continuem en campanya. Obrim l'ull. I que sàpiguen que els tenim en el punt de mira.