dijous, 10 de maig del 2007

VERGONYA

No en tenen, no, de vergonya, alguns dels polítics que ens governen a casa nostra, als pobles on vivim, a les ciutats que ens maltracten amb irresponsabilitat constant , a les carreteres i els carrers que transitem, dia rere dia, amb dificultats en augment i progressió geomètrics. No tenen cap pudor en mostrar-se amb la seua imatge més lletja - l'única , en molts casos, que tenen - , en quedar-se "amb el cul -polític- a l'aire" . Són bròfecs en l'estil, en les maneres no tenen cap mirament. No usen la discreció com a norma, els hi manca "finezza"en les actuacions que cadascú de nosaltres - els haguem votat o desitgem "botar-los"- paguem i voldriem vore diferents. No dic al nostre gust, a la manera que ens agradaria a cada ciutadà, elector, habitant. Parle d'entendre la vida pública com la millor manera d'administrar i gestionar els nostres recursos, els que resulten de les nostres contribucions econòmiques, els nostres impostos, els que, majoritàriament , abonem quasi de manera religiosa, en una litúrgia que no es veu corresposta en múltiples ocasions. En eixos casos ens voldriem rebel.lar i ser insubmissos fiscals. Per una raó per damunt de totes, la "raó per antonomàsia": perquè es burlen de nosaltres eixos gestors que han estat elegits per una majoria democràticament assumida con a tal i amb unes regles de joc que són ells els qui trenquen massa sovint.

Vegen si no és vergonyós - no per a ells , sembla - i frega , una vegada més, l'escàndol públic, que el govern de la Generalitat Valenciana(PP) haja decidit ara, dos dies abans d'iniciar-se la campanya electoral d'una manera formal, oficial, done llum verd i carta blanca - el roig de la ira és per a nosaltres- a l'expedient que obri la porta per a tramitar i plasmar eixa barbaritat urbanística que es preveu siga el tristament conegut "Plà Rabassa", d'Alacant. L'alcalde i candidat a la reelecció, Luís Díaz Alperi(PP) , imputat en diversos casos de pressumpta prevaricació , i segons ell, eixa situació d'imputació per part de la Justícia és el seu estat "natural"(!!), ha rebut amb això un globus d'aire polític que , potser, si els opositors "ma non troppo" dels socialistes , IU i Bloc no ho esmenen a temps - el dia 27 - el torne a seure , ¡per ¡ quarta vegada consecutiva! a la primera cadira municipal alacantina. El consell mandatat pel president Camps, a més, ha blindat Alperi situant-lo a la llista autonòmica per Alacant i evitar que el puguen jutjar, o, almenys, ho pose difícil als jutges per la seua condiciò - després de les eleccions- d'aforat. Díaz Alperi i el PP, per tant, seguirien així al govern d'una ciutat que no només perd la identitat per minuts , sinó que ja no és ni l'ombra del que va ser ni la urbs necessària que vol vendre comoditat , comfort i serveis per als visitants...i per als que hi viuen tot l'any. I fer 15.000 cases amb l'únic propòsit d'enriquir uns pocs i col.lapsar la majoria de ciutadans, no és l'eixida més racional. Es tracta només d'afavorir que un grupet que domina "el benefici de la rajola" continue engreixant els seus comptes corrents . I a la resta ...que ens en donen...de malestar, incomoditat, falta de serveis, de recursos educatius, sanitaris, socials, etcetera(i ací poden posar totes les carències que ara mateix patim , multiplicades per uns quants milers , molts milers més d'habitants en una ciutat que es troba embotida com una botifarra . I no parle només de lloc físic, de superfícies. També embotida ( o és embotada?) a la part del cervell. O siga, "enrejolada".

Si guanyen estos elements i manen - perquè ells manen, no governen - quatre anys més...l'adéu PP de la campanya del Bloc pot convertir-se en "Adéu, Alacant, adéu". Que els electors no ho vullguen!.

(Des de hui, com veuen, entre en campanya. Jo, també. Continuará...)