dimecres, 21 de febrer del 2007

ETARRES

Demoledor, en intenció i efectes (espere que 'algú' no negue totes les pàgines de la història més immediata), l'article que hui publica el periodista Miguel Angel Aguilar - "La lista de Acebes" - en el diari El País. Amb el seu tò irònic - de vegades sarcàstic - , sempre inteligent i tècnicament impecable, el veterà periodista arreplega , amb noms, cognoms, condemnes, entrades i eixides de la presó de membres de la banda terrorista ETA , excarcerats , fins a un total de seixanta dos, durant els successius governs del PP, de José María Aznar.

La que Aguilar senyala com la llista de l'ex ministre de l'Interior i ara "martillo de herejes" (s'han enfrontat inclús amb el poder més conservador d'este país, el Consell General del Poder Judicial ! ) està formada pels noms dels condemnats etarres que van eixir de les presons espanyoles amb l'aplicació d'amples beneficis penitenciaris mentre el govern estava a mans del Partit Popular.

En tots els casos els terroristes tenien penes acumulades de 30 anys i, diu M.A.A., en van complir prou menys de 20. O siga, de la mateixa manera que De Juana ha complit amb la llei a la mà 18 anys, una condemna que ara es posa en crisi per part del PP. O...no és per això pel que protestaran el PP i l'AVT dissabte que vé? Ah, no...O sí? Rajoy ha intentat explicar-ho este matí. Però crec que...ho ha embolicat més. Continuarà.