dilluns, 19 de febrer del 2007

PEL.LÍCULES

Em pose a escriure en diumenge, amb el record d'un parell de pel.lícules, allunyades en el temps de realització i de visió. Les dos són actuals per temàtica , però una és de l'any 1939 i l'altra de fa només tres o quatre temporades. La primera la vaig descobrir anit, "Cavaller sense espasa", del més que reconegut director Frank Capra. La segona, "La caja 507", del realitzador espanyol Enrique Urbizu. Qui les haja vist sap el nexe que hi ha entre les dos, tot i que cinematogràficament són ben diferents.

No obstant això, l'una i l'altra parlen d'un monstre que capitalitza la nostra atenció , la de tots, siguem beneficiats, damnificats, relacionats o testimonis: la corrupció urbanística i l'ús - i l'abús , sobretot - que molts personatges públics i els que els aclamen o beneïxen fan del seu càrrec per a enriquir-se. Res de nou, ja saben. Però com estem notant en la vida diària la influència d'esta situació és un fet que no pot negar ni evitar ningú.

Vivim a més en un país que està sotmés a les contigències dels anomenats "PAI' S " que no és possible que cap veí de ciutat o poble es puga desentendre. I més si ens parem només uns minuts per pensar que majoritàriament som perjudicats per la extensió en metres quadrats i en cinisme amb la qual ens estan prenent pèl , propietats i benestar. La qualitat de vida als nostres pobles ja és una quimera.

Per això, les pel.lícules a les quals m'he referit més amunt són, com a mínim , un bon revulsiu i també un mirall en el qual vóre que tenim raó els qui estem contra la especulació, la corrupció i la política entesa només com a instrument per al benefici.