diumenge, 18 de febrer del 2007

MALSON

No ho he pogut evitar. I he visitat els videos de Youtube, una vegada més. En esta ocasió ho he fet per comprovar que sí, que era veritat. Que ho és. Encara que semble un malson m'he sentit transportat a la meua joventut, i he renegat un poc més. No perquè ara no siga jove , sinò perquè he vist que tants anys després, este país sembla que continue tenint els mateixos franquistes - d'ideologia i de comportament - que quan jo tenia 20 anyets...I el problema no és meu, no és nostre. La culpa no és del xaxaxà, sinò de Carlos Fabra - "president de les imputacions judicials del nord del País Valencià" - i de Luís Aguilé.

Al cantant se li suposava...la capacitat per continuar fent el que feia amb La Chatunga , Juanita Banana i coses semblants...i inversemblants. La cosa es diu - agarreu-vos a la cadira - "Nadie me quita mis vacaciones en Castellón". De veritat, xé! I el video que hi ha "penjat" al Youtube és antològic, "luisaguilenesc" d'allò més...Em calle les frases, la "lírica" de la cançó per no rebentar-vos la sorpresa. Però no sé si rebentareu de risa...de plors...o d'indignació.

Quan vos recupereu després de la visita a "Nadie me..." penseu que el senyor Fabra - se m'havia oblidat que encara és president de la Diputació de Castelló, ha comprat 3.000 còpies de la "cosa" per a distribuir entre els potencials clients de "Marina Horror" i ha costat al pressupost PÚBLIC quasi 7.000 euros...

I els qui vam passar el pont de la Transició - i "del rio Kwai"! - podriem haver pensat en cap moment que allò donaria pas a que certs personatges gastaren així, tan festivament, patrocinant estos "pastissos" dignes d'anar directament al jutjat de guàrdia (l'empastre i els autors) ?