dissabte, 10 de febrer del 2007

PORS

En plural , sí:pors. Hi ha massa ràbia en l'ambient del país que es tradueix en molts de nosaltres en pors. Per diverses raons sentim temor, por...i davant alguns esdeveniments que s'acosten en les pròximes hores, jo experimente pors, diverses pors. I crec que no estic - encara!! - paranoïc.

Dilluns que vé el plé de la Sala del Penal del Tribunal Suprem estudiarà - de fet , ja s'ho deuen haver mirat i remirat, però... - el recurs de casació presentat contra l'última sentència dictada contra l'etarra De Juana Chaos que el condemna a 12 anys de presó per amenaces de mort fetes, segons els jutges, en dos articles d'opinió. La sentència no és, com sabeu, definitiva, fins que no es pronuncie el Suprem. Si (els magistrats del tribunal) en fan de l'etarra un màrtir més...potser la por es convertisca en una cosa inclús física. No us explique res que no sapigueu.

L'altra por que m'invaeix en este moment és la de què , una vegada més, una qüestió íntima, la mort d'una persona - tot i que indirectament era un personatge públic - siga objecte i raó perquè quatre arreplegats de luxe - periodistes de la sang, del fetge i de la infàmia - moguen i remoguen veritats a mitges, relacions impossibles i misèries - les dels qui parlen i ja han dit autèntiques bestieses - . Em mantindré a l'aguait per comprovar que el periodisme , en este país, és cosa de quatre penjats que pensem que l'ofici no té res a vore amb "això" que diuen qué és.

Pors? Sí.