dimecres, 28 de febrer del 2007

URBANISME

...O tot el contrari. Potser perquè la política urbanístico-especuladora que ens envolta als valencians és inexistent - no hi ha planificació, sinò només beneficis per a uns quants i als altres que ens f..- , potser per això, dic, s'ha de mantenir amagada pels principals factors que han convertit tot el sòl del País Valencià en objecte de desig i de rendiments econòmics. És , per tant, eixa raó la que ha dut al conseller ("melò d'Alger/aigua/'sandia'") González Pons a tirar mà de bona cosa de la munició demagògica que el caracteritza en este departament - Territori i Habitatge - com en els altres que ha ocupat?

Si tenim en compte les seues declaracions davant la visita , a partir de demà, d'una nova comissió de diputats del Parlament europeu, evidentment, hem de respondre que sí. O com entendre afirmacions (jo crec que "antisistema", però ja res em sorpren dels xics del PP) com ara que "Europa no pot legislar per nosaltres" (se suposa que com ELLS, els membres del govern valencià i el PP en el seu conjunt...) ? I una més: "Denuncie l'actitud colonialista dels buròcrates europeus amb la Comunitat (valenciana, 'of course'!)"...I més, encara: "La visita (dels europarlamentaris) es produeix a l'inici de la campanya turística, potser amb l'objectiu d'arruïnar-la".

I és que la visita dels diputats europeus - entre els quals cal destacar la presència del president de la Comissió de Peticions de la cambra comunitària , el conservador polonés Marcin Lubicki - no és un viatge turístic, com tampoc ho van ser les anteriors ocasions que van xafar terra - i blocs d'apartaments i jardinets de milers d'adosats que continuen creixent com a xampinyons cada vegada més menuts i multiplicats per cent....- .Venen a informar-se dels suposats abusos urbanístics. I alguna cosa deuen ensumar-se (nosaltres no, nosaltres tenim l'evidència) quan des de demà es reuneixen amb col.lectius denunciants d'eixos possibles abusos a poblacions com ara Torrevieja, Catral, Alacant, Tibi, Xàbia, Rojals, San Miguel de Salines...I després viatjaran a Almeria i a Madrid (província on també el diputat popular a Europa , Carlos Iturgáiz, ha intentat que no visiten les suposades operacions il.legals a llocs com Galapagar).

I això, la visita, no els deixa dormir. A Alacant , el president de la Diputació - ja saben, eixa institució que sempre es presenta com municipi o corporació de municipis...- ha posat també el crit en el cel. "Algo huele a podrido..."(I no a Manhattan: o també, perquè el plà previst a Cullera...anava per el mateix camí, no?) Ripoll ha utilitzat també el fantasma de la vella, antiga, coenta i feixista per reaccionària conspiració : tots contra nosaltres. I miren, no, contra mi, i contra milions de valencians és el que hi ha ara. I difícil serà que no...."anem a més".