divendres, 23 de febrer del 2007

MISÈRIES

Diumenge que vé farà dos mesos que va morir el rei del soul, James Brown. I l'home, encara no ha sigut soterrat...Problemes d'herències, ai!, tenen este músic amb el qual molts de la meua generació i de posteriors , ens n'hem fet un fart de ballar, encara al seu taüt ...i sense que ningú "li done terra".

Els sis fills que tenia l'artista , el "Sex machine" de les nostres discoteques i festes casolanes, i la que, fins la seua mort, era companya sentimental s'han posat d'acord i ja saben on el sepultaran. I així este episodi final de la vida de Brown acabarà en un lloc que, ara per ara, es manté secret. Però es sabrà d'ací a no res.

Al cap i a la fi, tot era qüestió de misèries humanes...per riqueses (també) humanes; en este cas, les del cantant que va morir el mateix dia de Nadal passat i ha estat , està, vigilat durant estos dos mesos pel propietari de la funerària que s'ha ocupat de mantindre "en bon estat" el cadàver dins d'un taüt d'or: "Ell està bé", ha dit Charles Reid, l'empresari funerari. La "família" creada pel cantant , que tenia 73 anys, ha destapat una llarga història d'interessos econòmics: els sis fills i la companya, Tomi Rae Hiny, havien demandat els fideicomisaris del testament de Brown per mala gestió. El jutge , ara, ha dictaminat que estes persones que administren tota la herència que els correspon....serà supervisada per un administrador.

James Brown...podrà descansar. Els seus hereus...potser no. Encara.